У Харкові підтвердили сьомий випадок малярії

У Харкові підтвердили сьомий випадок малярії

Фото: pixabay.com

Інфекцію виявили в громадянина Нігерії.

У серпні в Харкові зафіксований сьомий за поточний рік випадок виявлення екзотичної інфекції – малярії. Її носієм виявився громадянин Нігерії, котрий прибув на навчання в один з університетів міста.

Як повідомляють в обласному лабораторному центрі, до медиків хворий звернувся не одразу, а лише через три дні після появи перших ознак недуги – слабкості, головного болю, нудоти та підвищення температури тіла до 40 градусів. Африканця госпіталізували до обласної клінічної інфекційної лікарні, де підтвердили діагноз.

Студент-іноземець привіз до Харкова із Гвінеї малярію

Студент-іноземець привіз до Харкова із Гвінеї малярію

За місцем проживання студента вже проведено комплекс протиепідемічних заходів. "Пам`ятайте! Захворювання малярією можна попередити. Засоби попередження – застосування протималярійних препаратів (за призначенням лікаря) та захист від укусів комарів. Чим ретельніше і чіткіше ви будете виконувати правила профілактики малярії, тим менше буде вірогідність захворіти цією небезпечною хворобою", - радять харківські медики.

Як повідомлялося, в Україні реєструють все більше випадків так званої "завезеної" малярії. Двоє людей уже померли цього року, бо пізно звернулися по допомогу. Іще дев'ятьох вдалося врятувати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація