У Харкові підвищать тарифи на опалення та гарячу воду

У Харкові підвищать тарифи на опалення та гарячу воду

Фото: УНІАН

Нові тарифи набудуть чинності після опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".

У Харкові підвищаться тарифи на опалення і гаряче водопостачання.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

"Як повідомила заступник генерального директора КП "Харківські теплові мережі" з економіки Марина Магомедова, тарифи встановлюються відповідно до постанови №528 НКРЕКУ", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, тарифи на централізоване опалення складуть:

- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії - 1307 грн 39 коп./Гкал (зараз - 1238 грн 88 коп./Гкал, підвищення - на 68 грн 51 коп.);

- для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії - 33 грн 44 коп. за 1 кв. м в місяць (зараз - 31 грн 69 коп., підвищення - на 1 грн 75 коп.).

Водночас тариф на гаряче водопостачання становитиме:

- за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання - 80 грн 71 коп. за 1 куб. м (зараз - 73 грн 29 коп., підвищення на 7 грн 42 коп.);

- за умови відсутності рушникосушильників - 74 грн 85 коп. за 1 куб.м (зараз - 67 грн 74 коп., підвищення на 7 грн 11 коп.).

За словами Магомедової, на зміну тарифів вплинуло кілька факторів: збільшення рівня мінімальної заробітної плати, вартості покупної теплової енергії, послуг водопостачання і водовідведення.

Окремо у міськраді зауважили, що нові тарифи набудуть чинності після опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".

Нагадаємо, раніше уряд підвищив ціни на газ для населення. Від 1 листопада 2018 року ціна на газ для населення становитиме 8550 гривень за 1 тисячу кубічних метрів. Нині тариф на газ для населення в Україні становить 6,9579 грн за 1 кубометр, він буде збережений до 1 листопада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація