У Харкові починають випуск власних трамваїв - в.о. мера Терехов

У Харкові починають випуск власних трамваїв - в.о. мера Терехов

Фото: УНІАН

Поки Харків планує закупити нові автобуси з двигунами Євро-6.

Міська влада Харкова у співпраці з бізнесом починає масштабне оновлення транспортного парку. У місті випускатимуть власні трамваї, заявив в.о. мера Ігор Терехов на інвестиційному форумі UkraineInvest Talks: Dnipro.

"Сьогодні разом з інвестором у нас досягнута домовленість, що інвестор закупив лінію з виробництва трамваїв, це імпортна лінія, і ми будемо презентувати трамвай харківської зборки - фактично повний аналог трамваїв Skoda", - сказав Терехов.

Перший трамвайний вагон в рамках проєкту "Харківський трамвай" представлять вже у вересні, додав він. Мета проєкту - повністю замінити трамвайний парк міста.

Проєкт "Харківський трамвай" реалізують у співпраці з бізнесом. В створення трамваю власник групи DCH Олександр Ярославський інвестує 5,5 млн євро. Збирати трамваї будуть на базі бізнес-парку "Екополіс ХТЗ".

Терехов висловив надію, що в місті запустять виробництво і автобусів власної збірки. Поки Харків планує закупити нові автобуси з двигунами Євро-6.

"Ми повністю зробили логістику, щоб всі маршрути в Харкові працювали як годинник. На першому етапі 150 автобусів, потім ми домовилися з лізинговою компанією, і з компанією-виробником по локалізації, в подальшому контракт. Меморандум у нас підписаний на 500 автобусів", - сказав він.

Нагадаємо, в квітні цього року Терехов анонсував масштабне оновлення транспортного парку міста, першим кроком якого стала закупівля низькопідлогових тролейбусів.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація