У Харкові посилять моніторинг дотримання маскового режиму і жорстоко каратимуть порушників карантинного режиму

У Харкові посилять моніторинг дотримання маскового режиму і жорстоко каратимуть порушників карантинного режиму

Фото: Associated Press

У Харківській міськраді ухвалили рішення про посилення заходів щодо дотриманням карантинних вимог.

У Харкові посилять моніторинг за дотриманням протиепідемічних заходів. Таке рішення ухвалили на робочій нараді у Харківській міській раді.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Через те, що Харків знаходиться у "червоній" карантинній зоні, у Харківській міськраді ухвалили рішення про посилення заходів щодо дотриманням карантинних вимог.

"За допомогою поліції ми повинні забезпечити перевірки і дотримання режиму роботи кафе, барів, ресторанів до 20:00, при цьому - жодних винятків і привілеїв. Потрібно посилити моніторинг дотримання маскового режиму і соціальної дистанції в пасажирському транспорті,зокрема, й в тому, який приїжджає з Харківської області. На ринках має бути введений тотальний масковий режим, людей без масок туди просто не повинні пускати. Всі продавці - теж у масках, плюс регулярна дезінфекція. Ми зможемо утримати ситуацію, якщо будемо жорсткіше стежити за виконанням усіх необхідних вимог", - сказав заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Генеральний директор КП "Харківський метрополітен" В'ячеслав Стаматін розповів, що у метро зменшені інтервали між потягами у години пік, проводиться дезинфекція на станціях, а поліція контролює у підземці дотримання маскового режиму. Уже є перші оштрафовані пасажири, які не надягли маски.

У поліції Харківської області пообіцяли посилити перевірки у сфері громадського харчування, де фіксується багато порушень.

"Будемо стежити за режимом роботи кафе, барів, ресторанів. Загалом за добу до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 28 фактів порушень у закладах цієї сфери, по 16-ти з них порушені кримінальні провадження стосовно власників, менеджменту. Далі ми маємо намір активно проводити нічні рейди. Нагадую, всі об'єкти громадського харчування мають закриватися о 20:00. Крім того, патрульна поліція посилить моніторинг дотримання карантинних обмежень на транспорті - в метро, ​​трамваях, тролейбусах, автобусах", - зазначив керівник поліції Харкова Валерій Сокуренко.

Наадаємо, що у Харкові створили аналог апарату штучної вентиляції легенів.
Виготовляють апарати в університетській лабораторії, за домовленістю із лондонськими науковцями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація