У Харкові розпочали слухати справу про знущання няні з хворої на ДЦП дівчинки

У Харкові розпочали слухати справу про знущання няні з хворої на ДЦП дівчинки

Фото: ТСН

Перше засідання тривало недовго, підозрювана уникає спілкування з пресою.

У Харкові няня, яка лупцювала 14-річну хвору на ДЦП дівчинку, постала перед судом. 46-річна Світлана Савченко в судовій залі ховала обличчя за темними окулярами і уникала будь-що говорити, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця історія отримала розголос два місяці тому – матір залишала свою хвору доньку Валерію на няню, але згодом побачила на дівчинці синці. Жінка встановила приховану камеру та була шокована побаченим. Спочатку прокуратура кваліфікувала дії няні, як нанесення легких тілесних ушкоджень, але до суду передали справу вже з іншою статтею – тепер дії доглядальниці розцінюють, як катування. На тілі дитини судмедексперти зафіксувала більше сотні слідів ударів. "Нарахували більше 106 ударів. Це свіжі удари. Побої зафіксували", - розповіла мати Лариса Сандеві. За катування дитини тепер жінці загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Підготовче засідання перенесли, бо в суді не було потерпілої дитини і представника соціальної служби. Сама ж підозрювана у побитті дівчинки одразу після засідання разом із адвокатом швидко пішла від журналістів. Мама ж дитини твердить, що за два місці, що минули після побиття, колишня няня перед ними навіть не намагалась вибачитись, а свої дії пояснила поганим настроєм. "Це на емоціях, як вона сказала: я її била, але я ж її не вбила", - переповіла мама дівчинки.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська 

Суд розпочав розгляд справи за фактом побиття нянею дитини з ДЦП

Суд розпочав розгляд справи за фактом побиття нянею дитини з ДЦП

Повʼязані теми:

Наступна публікація