У Харкові викрили схему постачання продуктів бойовикам "Л/ДНР" на понад 50 млн гривень

Зловмисники також незаконно відшкодовували податки з бюджету.

У Харкові перекрили багатомільйонні поставки продуктів харчування до "ДНР/ЛНР", гроші від продажу яких спрямовувалися на фінансування тероризму на Донбасі.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Для здійснення нелегальних поставок організатори використали схему так званого "перерваного транзиту" через Росію: ділки, використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, закуповували продукти харчування у вітчизняних виробників та нібито "експортували" харчі до країн Близького Сходу через митну територію Росії", - йдеться у повідомленні.

За даними силовиків, після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували на окуповані терористами території Донецької та Луганської областей, частина грошей отриманих від реалізації продукції йшла безпосередньо ватажкам "ЛНР/ДНР" та використовувалася для фінансування бандформувань.

Як зазначається, від початку 2017 року зловмисники таким чином відвезли до бойовиків продукції на понад 50 мільйонів гривень.

Під час низки обшуків у офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи були виявлені комп'ютерна техніка, печатки фіктивних підприємств, документація, яка підтверджує здійснення незаконних торговельних операцій з "ДНР/ЛНР", та митні декларації про проходження "кордону" з псевдореспубліками.

Окрім цього у ділків знайшли документи, які свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі більше ніж 6 мільйонів гривень за "експортні поставки".

Наразі відкрито кримінальне провадження, тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, на Луганщині із стріляниною затримали українців, які нишком везли до Росії 4 тонни меду. Машини зупинили за 50 метрів від кордону з сусідньою державою.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація