У Харкові з лікарні втік студент, який отруївся спайсом разом із загиблим однокурсником

У Харкові з лікарні втік студент, який отруївся спайсом разом із загиблим однокурсником

Місцезнаходження хлопця наразі невідоме поліції.

У Харкові один юнак загинув, іще один опинився в лікарні через отруєння курильною сумішшю. Їхні знайомі стверджують, хлопці вживали спайс – синтетичний наркотик, який додають до подрібнених рослин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Двоє другокурсників, майбутніх айтішників, святкували день університету і до гуртожитку повертались о 2:00 ночі напідпитку. "Вони були вже до нулячого стану, і хтось до них підійшов, незнайома людина, як нам казали, і просто дав у руки цю хімку, спайс, як ми зрозуміли. І вони там покурили цей спайс, і прийшли вже в гуртожиток ніякі", - розповіла студентка Олена Хоменко. Дуже скоро хлопцям стало зле і 18-річний Ілля помер просто в кімнаті.

У Харківському гуртожитку помер студент через отруєння курильною сумішшю

У Харківському гуртожитку помер студент через отруєння курильною сумішшю

Іншого потерпілого, 19-річного хлопця, шпиталізували без свідомості. Він майже добу провів у лікарні, а коли прийшов до тями – залишив лікарню. Медики коментувати цей випадок відмовляються, а в поліції кажуть, що місцезнаходження хлопця зараз нікому не відоме. "На даний час він ще не опитаний", - визнає прес-офіцер Київського відділу поліції Харкова Олена Соболівська.

Відмовляється від коментарів й адміністрація університету. В гуртожитку ж переконують, що ані алкоголь, ані наркотики їхні студенти не вживають. Хоча оголошення про продаж того-таки спайсу написане на трансформаторній будці в 20 метрах від гуртожитку. Фахівці з реабілітації наркозалежних твердять, що цей наркотик уже спробували 10% українських школярів. Боротися з підступністю наркодилерів не дозволяють шпарини в законодавчих процедурах: склад синтетичного дурману змінюють швидше, ніж його встигають внести до реєстру заборонених речовин. "У лабораторіях хімічних вигадують все нові склади, поліція відслідковує, поліція документує, але зробити фінальну точку у вигляді затримання вона не може", - пояснив голова благодійного фонду допомоги жертвах наркотичних залежності Володимир Казусь.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація