У Херсоні під час прес-конференції сталася стрілянина

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У Херсоні декілька чоловіків вдерлися на прес-конференцію, розпорошили сльозогінний газ та відкрили стрілянину по учасниках заходу.

Про це розповіла керівник прес-клубу "Новий день" Олена Нечипуренко, пише "Укрінформ".

"Сьогодні у прес-клубі сталася стрілянина. Йшла прес-конференція, присвячена пасажирським автоперевезенням. І у цей час, десь о 12.30 - 13.00, із коридору почали стріляти через двері в приміщення прес-клубу, а також застосували газ. Кулями у приміщенні потрощили вікна, що виходять на вулицю. Були черги (пострілів - прим.ред.), я думаю, що це з автомату", - розповіла вона.

За словами Нечипуренко, особа стрільця наразі невідома. 

"Від куль ніхто не постраждав, бо всі попадали на підлогу. Люди отруїлися газом. Швидка приїжджала, надавали допомогу тим, хто надихався газу", - додала вона, уточнивши, що серед учасників прес-конференції були також і представники поліції.

Водночас журналіст інформаційного агентства "ПІК - Південна інформаційна Компанія" повідомив, що до нападу нібито причетний проросійський активіст Херсона Кирило Стремоусов та його люди.

Своєю чергою сам Стремоусов на своїй сторінці у Facebook розповів, що він застосував газ у відповідь на дії чоловіка, який представився охоронцем і не пускав журналіста до приміщення, де відбувалась прес-конференція.

"Він рукою дістає з кишені балончик. Я навіть не встиг зрозуміти, що відбувається. І дає мені повний газ в обличчя, заливає мені газом очі. Потім починається сутичка. Я вже не бачу, що відбувається, я отямився, протер очі. Я прийшов вдруге, було багато газу в коридорі. І коли я зайшов (до приміщення - прим.ред.), відчиняю двері, та сама людина стоїть, і я отримав ще одну порцію газу. Я у відповідь теж бризкаю газом", - зазначив він, додавши, що після цього вийшов з приміщення і почув звуки стрілянини та вибухів.

 

Опубликовано Кириллом Стремоусовым Пятница, 18 января 2019 г.

Наразі поліція Херсонської області попередньо кваліфікувала подію за статтею "Хуліганство". Правоохоронці встановлюють усі обставини події, проводиться опитування громадян, тривають слідчі дії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація