У Херсоні співмешканець посадив на ланцюг жінку через відсутність грошей

У Херсоні співмешканець посадив на ланцюг жінку через відсутність грошей

Фото: ТСН

Затриманий рецидивіст пояснив поведінку потребою правильного виховання жінки.

Дві доби без їжі та води просиділа на ланцюгу 41-річна жительку Херсона, бо її катував чоловік, із яким вона зустрічалася останні два роки. Від тортур жінку врятували родичі, які прийшли дізнатися, чому вона не відповідає на їхні дзвінки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Постраждала Анжела розповідає, що чоловік побив її через те, що вона не змогла дати йому грошей, котрих він вимагав. "Він з вечора мене навчав оце морально і до ранку, а потом сказав: я хочу спати, і щоб ти не втекла, значить, я тебе посаджу на ціпок. Казала, давай, розв’яжи мене, їдь додому і все, забудемо це. І "Отче наш" читала, і Бога молила", - розповіла жертва насильства.

Виховний процес: у Херсоні співмешканець прикував жінку на ланцюг

Виховний процес: у Херсоні співмешканець прикував жінку на ланцюг

Про те, що жінка сидить на ланцюгу без води та їжі, ніхто й не здогадувався, навіть її брат, що  живе неподалік. "Закрив вікно ватною ковдрою, щоб сусіди не бачили, не чули, що він її там катував. Вона була прив’язана в хаті", - розповіла сестра потерпілої Олена Кнівець.

Через кілька днів стривожені сестри Анжели все ж прийшли до її хати, а чоловік перерізав ланцюг металевими щипцями і випустив жінку, аби вона заспокоїла рідних. Однак ті побачивши, що сестра ледь тримається на ногах, сховали її у фельдшера і викликали поліцію. Кат від правоохоронців утік городами, а жінку, доки їхала швидка допомога, вихожували в сільському медпункті. "Барбовала накрапали, заспокоїли трохи, вкололи от тиску – тиск був 180 на 100", - розповіла фельдшер Юлія Пасічник.

У помешканні родичі та копи знайшли ланцюг, яким зазвичай прив’язують собак. "Там і сокира лежала. Відро – він сказав, на відро будеш ходити в туалет. Їсти не давав, чай на голову виливав", - розповіла сестра потерпілої Ніна Воронець. Селяни кажуть, що 39-річний чоловік сам із сусіднього села, а до Анжели приїжджав у гості. Чоловік мав кілька судимостей і вживав наркотики.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за незаконне позбавлення волі. Кривдника жінки знайшли наступного дня вже в райцентрі. "Він пояснив, що це зробив з виховною метою – для того, щоб жінка краще за ним дивилася, годувала його. У нього близько 5-6 судимостей. І на данний час у нього є іспитовий строк за незаконне зберігання наркотичних засобів", - розповів прокурор Каховського району Олександр Зюзь.

Зазвичай людей, що вчиняють домашнє насильство, рідко затримують, але цього разу чоловіка посадили в слідчий ізолятор. Велику роль у цьому рішенні зіграли його попередні судимості. Якщо провину доведуть, за ґратами чоловік проведе ще п’ять років.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація