У Херсоні водій маршрутки побив підлітка-пільговика на очах у пасажирів

У Херсоні водій маршрутки побив підлітка-пільговика на очах у пасажирів

Фото: Press Центр

Хлопець не розгубився і просто з салону автобусу викликав поліцію.

Стусани замість пільгового проїзду отримав 15-річний підліток у маршрутці в Херсоні. Водій спершу забрав у нього посвідчення без наміру віддавати, а потім вдарив в обличчя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Конфлікт стався через посвідчення дитини з багатодітної родини. Водій маршрутки попросив його у хлопця, аби роздивитися, а потім відмовився повернути. 15-річний Артур Турчин каже, що увечері маршрутка була напівпорожня, посвідчення він показав при вході, а водій вирішив, що воно прострочене. Однак, переконує хлопець, документ дійсний. "До 2019 року. Тут усі печатки стоять, усе стоїть", - каже він.

У Херсоні водій маршрутки вдарив 15-річного пільговика

У Херсоні водій маршрутки вдарив 15-річного пільговика

На удар в обличчя підліток нарвався, коли хотів забрати своє посвідчення у водія назад. "Це мій особистий документ. І він такий: що? Розвертається і дає мені по обличчю. У мене потекла кров", - розповів потерпілий юнак. Хлопець просто з салону викликав поліцію, патрульні швидко знайшли автобус, опитали водія і відпустили продовжити маршрут, однак кримінальне провадження – відкрили. "При встановленні всіх свідків, допиту всіх сторін даної пригоди, буде направлено матеріали до місцевої прокуратури про вирішення питання про пред'явлення підозри", - розповів заступник начальника слідчого відділення Дніпровського відділу поліції Херсона Денис Лелюк.

Водій ситуацію не коментує. На транспортному підприємстві кажуть, що від роботи чоловіка відсторонили, однак звільняти поки що не збираються. "В те, що він міг так вчинити, я не вірю. Скоріш за все, було інакше, але подається ось так, як це часто трапляється. Тому давайте почекаємо, що скаже поліція", - запропонував директор фірми-перевізника Валерій Сивак.

Мачуха Артура твердить, що конфлікти водіїв з пільговиками в місті трапляються дуже часто. "Щодня практично в нього виникають. Десь роки півтора-два тому його виштовхнули з маршрутки, бо пільговики – це категорія, котра не сплачує за проїзд. І за три гривні наші водії готові вбити", - скаржиться Тетяна Турчина. У водіїв своя правда – мовляв, пільговиків возять на благодійних засадах, адже компенсацію за них не отримують. "Ну, хто її дає? Ви жартуєте? Чи ви перший день у місті?", - реагують вони на питання.

Побої Атура вже кваліфікували, як легкі тілесні ушкодження. Якщо провину водія доведуть, йому загрожуватиме штраф або рік тюрми.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація