У Херсонській облраді переконують, що фігурант справи про вбивство Гандзюк не тікав

У Херсонській облраді переконують, що фігурант справи про вбивство Гандзюк не тікав

Фото: УНІАН

Там кажуть, що зараз він пішов у відпустку.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер проходить у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк як свідок і зараз нібито перебуває у відпустці.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради, коментуючи заяви про те, що Мангер намагався втекти з України.

"Голова Херсонської обласної ради перебуває у відпустці від 19 листопада до 3 грудня. У зв’язку із службовою необхідністю Мангер має намір перервати відпустку та приступити до роботи від 26 листопада", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі додали, що інформація про те, що Мангер є підозрюваним у справі Гандзюк, не відповідає дійсності. "Голова Херсонської обласної ради разом із іншими керівниками органів влади області був допитаний слідчими органами в якості свідка", - зазначили у відомстві.

Раніше у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого активісти називають ймовірним замовником вбивства Катерини Гандзюк, намагається втекти з України.

Випробування справою Гандзюк: які наслідки для України матиме кислотна атака на активістку

Випробування справою Гандзюк: які наслідки для України матиме кислотна атака на активістку

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців.  

Організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких називають посередником між замовником вбивства та організатором помічника нардепа Паламарчука Ігоря Павловського.

Своєю чергою Паламарчук спростував всі звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк. Разом з цим він звільнив Павловського, аби "уникнути тиску на слідство".

Повʼязані теми:

Наступна публікація