У Кабміні назвали дату публічного обговорення земельної реформи

У Кабміні назвали дату публічного обговорення земельної реформи

Фото: УНІАН

У понеділок мають оголосити останню версію земельної реформи.

Публічне обговорення фінальної версії законопроєкту щодо земельної реформи пройде у понеділок, 13 січня 2020 року.

Про це інформує пресслужба уряду.

Зазначається, що нардепи зберуться на обговорення в приміщенні "Укрінформу". Спочатку, як уточнюється, відбудеться презентація земельної реформи, а потім її публічне обговорення. Представлятимуть законопроєкт члени аграрного комітету Верховної ради, члени "Слуга народу" та представники уряду.

Очікується, що наприкінці заходу народні депутати озвучать фінальну версію законопроєкту щодо ринку землі і пояснять запропоновані зміни реформи.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що іноземці та компанії, які мають серед своїх засновників іноземців, отримують право купувати українські землі, земельні ділянки тільки у випадку, якщо буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі. 

Президент відвідав село на Київщині і обговорив із аграріями ринок землі

Президент відвідав село на Київщині і обговорив із аграріями ринок землі

Повʼязані теми:

Наступна публікація