У Кам’янці-Подільському відкрили туристичний сезон танцювальним рекордом і новими пам'ятками

У Кам’янці-Подільському відкрили туристичний сезон танцювальним рекордом і новими пам'ятками

Дитячий туризм - родзинка нового сезону.

Історичні фестивалі, бої реконструкторів, змагання з повітроплавання та водних видів спорту. Такі плани у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, оголосили перед початком ювілейного - уже десятого туристичного сезону, йдеться в ТСН.16.45.

На в'їзді до старого міста просто неба гостей зустрічають театральною виставою.  Розповідають легенду про князів Коріатовичів – головну в історії Кам'янця. У XIV сторіччі, саме вони, начебто, полювали у цих землях на оленя та знайшли посеред річки острів. І на ньому звели місто-фортецю.

Туристів у Кам’янці-Подільському вже чимало. Більшість тут не вперше, бо, кажуть, в це місце хочеться повертатись.

Окрім звичної туристу фортеці - низка нових локацій. Для огляду відкрили старезну трьохсотрічну бруківку - найдавнішу з тих, що збереглися в Україні.

«Воно абсолютно непорушено, у тому самому вигляді, в якому побачили археологи під час його розкриття. Це була абсолютно іноваційна технологія для міста, камяне мощення», - каже кандидат історичних наук Ігор Старенький.

А на колишніх порохових складах запрацював дитячий табір. Дитячий туризм - родзинка нового сезону. Для малих тут майстер-класи, екскурсії, ба, навіть, вечірки. Організатори запевняють, кожен знайде справу до душі.

У Кам'янці-Подільському початок ювілейного туристичного сезону відзначили рекордом

У Кам'янці-Подільському початок ювілейного туристичного сезону відзначили рекордом

Ювілейний - десятий - туристичний сезон тут планують зробити насиченим.

«Всі вихідні в календарі заняті фестивалями. Це реконструкторські історичні фестивалі, мистецькі фестивалі, гастрономічні фестивалі, ретро-фестивалі, води і дозвілля», - розповідає директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільскої міської ради Олена Кузема.

Початок туристичного сезону у Кам’янці вирішили відзначити рекордом – понад дві сотні хлопців та дівчат у стародавніх костюмах станцювали менует біля Ратуші. Танок XVII століття йде на рекорд. Наймасовіше виконання танцю в історичних костюмах фіксують представники Книги рекордів України.

Досягнення встановлено, туристичний сезон розпочато. Кам`янець-Подільський чекає на гостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація