У Кам'янському працівниця дитбудинку тримала за ноги півторарічну дівчинку і з силою її трусила

У Кам'янському працівниця дитбудинку тримала за ноги півторарічну дівчинку і з силою її трусила

Хоча фізично дитина не постраждала, інцидент може вплинути на її психічний розвиток.

У Дніпропетровській області працівниця будинку дитини тримала за ноги долілиць півторарічну дівчинку і з усієї сили її трусила. Відео зняла випадкова перехожа, а згодом воно з'явилося у соцмережах. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На відео видно, як працівниця дитячого будинку підіймає маленьку дівчинку за ноги та починає її трясти і крутити врізнобіч. Інцидент трапився у будинку дитини у Кам'янському. У ньому перебувають понад 60 вихованців віком до чотирьох років.

"(У цьому закладі - ред.) діти з різними вадами ураження... І це діти батьків, позбавлених батьківських прав", - зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Олексій Григорук.

За словами директорки будинку дитини Ірини Штанцель, жінка на скандальному відео - нянька, яка працює у закладі уже чотири роки і жодних нарікань на її роботу раніше не було.

"(Дитина  - ред.) плакала, виривалася, щось їй хотілося. От вона вирішила провести такий метод виховання. Але їй як няні цього робити не дозволено. Нічого жахливого не сталося, але вона сама винна", - зазначила Ірина Штанцель.

Працівниця дитячого будинку "заспокоювала" півторарічну дівчинку, тримаючи за ноги

Працівниця дитячого будинку "заспокоювала" півторарічну дівчинку, тримаючи за ноги

Дівчинка, яку трясли немов ляльку, лишилася неушкодженною. Однак у будинку дитини розпочали службове розслідування, на час якого няньку відсторонили від роботи. Вона, каже директорка, не може пояснити свої дії.

Розслідування проводять і правоохоронці. 

"Наразі здійснюють перевірку ювенальні поліцейські, вони будуть встановлювати обставини подій. Остаточне рішення буде ухвалене після здійснення ретельної перевірки", - повідомила речниця поліції Кам’янського Олена Тімченко. 

Водночас дитяча психологиня Наталя Валєдова, коментуючи відео, зазначає, що хоча фізично півторарічна дівчинка не постраждала, інцидент може вплинути на її розвиток.

"Так, вона не запам'ятає цієї історії, але на підсвідомості залишиться потужний слід такої психологічної травми. Вона буде боятися навколишнього середовища, з недовірою ставитиметься до навколишнього світу", - зазначила психологиня.

Тим часом няня вже написала заяву за власним бажанням, однак обласні чиновники не виключають, що після завершення службової перевірки жінку звільнять за статтею.

Нагадаємо, у Миколаївській області матір підозрюють у побитті своєї однорічної доньки. На момент інциденту жінка нібито була п'яною. У дитини, яка плакала на руках матері, виявили численні гематоми. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація