У Кам'янському жінці віддали тіло мертвонародженої доньки у пакеті для сміття

У Кам'янському жінці віддали тіло мертвонародженої доньки у пакеті для сміття

Фото: ТСН

Лікарка-патологоанатом, яка робила розтин тіла, запевняє, що не причетна до того, що сталося.

У Кам'янському Дніпропетровської області жінка отримала тіло мертвонародженої доньки у пакеті для сміття. Вона була приголомшена тим, що після розтину їй віддали щось, навіть не схоже на людське тільце.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Дівчинка померла ще в утробі – пуповина обмоталася навколо шиї маленької. Розтин її тіла проводили в морзі. Однак матір запевняє, що коли приїхала туди - понівечену мертвонароджену доньку їй видали у сміттєвому пакеті, в якому були ще й гумові рукавички та залишки бинтів.

Пів року вагітність Ангеліни проходила нормально, але потім дитина припинила рухатися в утробі. Медики почали її рятувати. А коли Ангеліна оговталася за кілька днів – прийшла забрати тільце донечки.

"Дитину мені видали в пакеті. Пакет цей був якогось магазину. Я була змушена сама здирати ці обривки пакетів, тому що вони примерзли, ці рукавиці (які також були у пакеті - ред.)", - сказала вона.

Своїм горем жінка поділилася в соцмережах. Там вона позначила в дописі лікарку-патологоанатома, яка робила розтин. Одразу після публікації Ангеліна почала отримувати дивні телефонні дзвінки з прихованого номера.

Лікарка, позначена Ангеліною в дописі, матері співчуває, але запевняє, що до того, що сталося з тілом дівчинки, не має жодного стосунку. Каже, що її обовязок – лише зробити розтин та підписати свідоцтво про смерть.

"Одягання, зберігання, зашивання, обмивання та видачі тіла родичам - це не входить в перелік моїх обов'язків. Тобто я не маю наглядати за цим процесом, контролювати, а також здійснювати", - сказала  лікарка-патологоанатом обласного паталогоанатомічного бюро Ганна Фінті. 

Усе, що відбувається з тілом від розтину і до видачі рідним – це відповідальність санітарів, каже керівник обласного паталогоанатомічного бюро Петро Гриценко. Він готовий зустрітися з Ангеліною та обговорити інцидент.

У морзі вже розпочали службове розслідування. Винуватцю загрожує звільнення.

Матір померлої дівчинки до суду на лікарню подавати не збирається. Хоче лише вибачень та звертається до людяності санітарів аби нікому більше не довелося одержати тіло рідної дитини у пакеті.

Медичний скандал: мати отримала тіло мертвої дитини в пакеті для сміття

Медичний скандал: мати отримала тіло мертвої дитини в пакеті для сміття

Повʼязані теми:

Наступна публікація