У кількох містах України студенти вийшли на протест проти нового міністра освіти

У кількох містах України студенти вийшли на протест проти нового міністра освіти

Активісти вимагали відставки Шкарлета.

Одразу в кількох містах України студенти вийшли на акції протесту, вимагаючи відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Близько двохсот активістів зібралось неподалік Офісу Президента у Києві, але на Банкову їм не дозволили потрапити, бо там облаштували новорічне містечко і охорона пропускає лише туристів та відпочивальників.

Так, учасники акції вимагали провести прозорий конкурс на очільника МОН, бо стверджують, що нібито під час призначення Шкарлета "кнопкодавили".  Але, зауважимо, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, якщо будуть факти — питання вирішуватиметься.

Крім того, щодо  Сергія Шкарлета раніше лунали звинувачення у плагіаті й наявність кількох елітних автівок і грошових заощаджень.

"Це людина, яка застосовує плагіат. Я вчуся в Могилянці (Національний університет "Києво-Могилянська академія") і нас вчать, що у нас нульова плагіатність. Ми не терпимо плагіат, чому мій міністр повинен бути плагіатиком, якщо мене вчать іншому?", - висловила обурення студентка Соломія.

Як відомо, минулого тижня Рада проголосувала за призначення Сергія Шкарлета на посаду голови МОН. Він отримав мінімально необхідну кількість голосів - 226. 

Нагадаємо, парламентська фракція "Голос" заявила про "кнопкодавство" під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. 

Своєю чергою, голова Верховної Ради Дмитро Разумков після заяви очільниці "Голосу" про нібито "кнопкодавство" під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки оголосив про нові методи з подолання неперсонального голосування у ВР. 

У кількох містах України студенти вийшли на акції протесту – вимагають відставки Шкарлета

У кількох містах України студенти вийшли на акції протесту – вимагають відставки Шкарлета

Повʼязані теми:

Наступна публікація