У Киргизстані затримали причетного до організації пранку з Порошенком

У Киргизстані затримали причетного до організації пранку з Порошенком

Фото: Сайт президента України

Затриманий перебуває під вартою.

Правоохоронці Киргизстану затримали громадянина республіки, якого підозрюють у причетності до організації телефонної розмови пранкерів з президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Киргизії, передає ТАСС.

"За інформацією МЗС, правоохоронними органами затримано громадянина Киргизії, який був в контакті з пранкерами, що організували згадану телефонну розмову. Наразі затриманий поміщений під варту до з'ясування наслідком всіх обставин справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 листопада на сайті Порошенка з'явилася новина із назвою "Президент України провів телефонну розмову з президентом Киргизстану". У ній було вказано, що сторони обговорили актуальні питання порядку денного українсько-киргизьких відносин.

В АП Киргизстану спростували інформацію, яка з'явилася на офіційному сайті президента України і додали, що Порошенка хтось міг розіграти

3 листопада з сайту українського президента видалили повідомлення про його телефонну розмову із главою Киргизстану. Наразі її немає на сайті, однак вона залишилася у кеші Google.

Учора, 17 листопада, російський пранкер Володимир Кузнецов, відомий як "Вован", опублікував у Мережі відеозапис, на якому нібито говорить із президентом України Петром Порошенком. У розмові Кузнецов видав себе за главу Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

На записі він обговорює ситуацію на Донбасі, Мінські перемовини, Крим та зламану пошту помічника президента РФ Владислава Суркова із людиною з голосом, схожим на Порошенка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація