У Кіровоградській області шахтарі уранових шахт розблокували дороги

У Кіровоградській області шахтарі уранових шахт розблокували дороги

Шляхи були непроїздними протягом трьох днів.

У Кіровоградській області шахтарі розблокували дороги до Києва, Кривого Рогу та Миколаєва, які три дні були непроїздними.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 24 грудня.

Працівники трьох уранових копалень зупинили рух транспорту на основних магістралях області, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати і відновлення роботи шахт. Люди день і ніч позмінно ходили  пішохідними переходами. Пропускали лише рейсові автобуси, легковики із хворими і дітьми, а ще час від часу вантажівки.

Рух відкрили напередодні ввечері після того, як шахтарям погасили борг із зарплати та пообіцяли відновити роботу шахт після нового року.

Гірники розблокували траси Кіровоградської області

Гірники розблокували траси Кіровоградської області

"Але це жодним чином ні сьогодні, ні завтра не запустить підприємство. Це буде покладено на папір, вирішення. Бо щоб запустити підприємство, потрібні дуже великі кошти, бо шахта простоює вже не перший день", - наголосив голова незалежної профспілки гірників Інгульської шахти Дмитро Бондарев.

Як повідомлялося, від 7 грудня зупинились усі українські шахти з видобутку урану. Таких копалень три. Усі вони розташовані у Кіровоградській області та входять до складу одного державного підприємства. На шахтах твердять, що єдиний покупець урану - це компанія "Енергоатом", але розраховується невчасно. Нині її борг становить 137 мільйонів гривень. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація