У Києві Амосова з "людьми спортивної зовнішності" штурмувала медуніверситет Богомольця - МОЗ

У Києві Амосова з "людьми спортивної зовнішності" штурмувала медуніверситет Богомольця - МОЗ

Фото: УНІАН

Штурмувальники втекли від поліції, а потім повернулися знову.

Колишня ректор Національного медичного університету ім.О.О.Богомольця Катерина Амосова разом із прихильниками знову намагалася незаконно потрапити до будівлі ректорату.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

"Близько 8 години ранку біля адміністративної будівлі університету Катерина Амосова та люди спортивної зовнішності намагались потрапити в будівлю НМУ ім. О.О. Богомольця, не маючи для цього жодних законних підстав", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, про інцидент у міністерстві дізналися від в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця Юрія Кучина. Співробітники університету викликали поліцію.

Амосова з прихильниками намагалася штурмувати медуніверситет Богомольця - Супрун

Амосова з прихильниками намагалася штурмувати медуніверситет Богомольця - Супрун

"Не дочекавшись приїзду поліцейських, Катерина Амосова та її прихильники зникли, а після від’їзду поліцейських знову повернулися", - додали у МОЗі, зауваживши, що не підтримують протиправні дії та вживатимуть всіх необхідних заходів у межах чинного законодавства.

Своєю чергою рада трудового колективу та ректорат НМУ ім. О.О.Богомольця сьогодні збереться для обговорення ситуації, що склалась, а також визначить свою позицію і подальші дії. Окремо в університеті наголосили, що трудовий колектив 17 січня висловив недовіру екс-ректорці.

Нагадаємо, 14 січня колишня очільниця Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова та її прихильники також штурмували навчальний заклад, щоб повернути Амосовій посаду.

Ще 1 жовтня 2018 року через невиконання Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби МОЗ України вдруге розірвало із нею контракт. Це сталося після того, як міністерство поновило екс-керівницю закладу на посаді ректора НМУ на виконання рішення суду від 20 вересня.

Публічні суперечки між МОЗ і Амосовою почалися ще у лютому. Тоді через зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка має вивчити ситуацію, що склалася. Амосова називала відсторонення незаконним, а згодом суд поновив її на посаді.

МОЗ подало апеляцію через поновлення на посаді ректора Богомольця – Амосову повторно відсторонили. 30 березня комісія МОЗу визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою. Згодом її звільнили з посади ректора за невиконання умов контракту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація