У Києві посадовців спіймали на створенні шахрайської схеми, завдяки якій вкрали 30 млн гривень: як вона працює

У Києві посадовців спіймали на створенні шахрайської схеми, завдяки якій вкрали 30 млн гривень: як вона працює

Фото: Служба безпеки України

У схему були залучені керівники одного зі столичних КП, а також співробітники підприємств-підрядників.

У Києві чиновники розробили шахрайську схему, завдяки якій вивели з бюджету міста майже 30 млн гривень. Гроші, які привласнили нечисті на руку держслужбовці, повинні були піти на відновлення столичних дитячих садків та шкіл.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, шахрайську схему організувало керівництво КП "Житлоінвестбуд-УКБ". Діяла вона через підприємства, які вони контролювали. Самі ж підприємства брали участь в капітальних будівельних і ремонтних роботах.

“Партнери” виконували роботи частково і не в повному обсязі, до того ж за суттєво завищеними розцінками. Траплялося, що деякі роботи не виконувалися взагалі, хоча зазначали, що вони “виконані”. За даними слідства, впродовж 2019 року комунальники провели конкурсні торги на загальну суму у понад 120 млн гривень, 30 млн з яких вивели у “тінь”, розподіливши їх між учасниками оборудки”, — розповіли в пресслужбі СБУ.

В ході слідчих дій копи провели 11 обшуків в офісних приміщеннях, які перебували за адресами мешкання чиновників і співробітників підприємств.

“Зокрема, обшук проведено у кабінеті одного із заступників Голови КМДА, який є куратором вказаного комунального підприємства. У ході обшуків вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність, печатки”, — додали в СБУ.

Зараз в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") КК України, правоохоронці проводять будівельно-технічні та економічні експертизи.

Чиновникам, які брали участь у шахрайській схемі, загрожує до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, що у Києві кіберполіції викрила шахраїв, які організували фейкову інвестиційну онлайн-платформу.

Новини України: посадовці "Київавтодору" та Київміськради привласнили 110 мільйонів

Новини України: посадовці "Київавтодору" та Київміськради привласнили 110 мільйонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація