У Києві студент-іноземець хотів "нагріти" аграріїв фальшими доларами

Свої послуги він пропонував через інтернет.

У столиці співробітники СБУ затримали 27-річного іноземця, який пропонував в Україні послуги з виготовлення підроблених грошей за допомогою новітньої технології. Його спіймали під час одержання $100 тисяч від двох українських аграріїв. Зі справжніх купюр, отриманих від бізнесменів, шахрай обіцяв виготовити вдвічі більшу суму.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Слідчі з'ясували, що 27-річний харківський студент, громадянин однієї з країн Центральної Африки, пропонував через Мережу послугу з виготовлення підроблених грошей, використовуючи нібито новітні хімічні суміші та технології "виробництва". Для цього його клієнти повинні перерахувати власні гроші.

Затримали іноземця в одному з готелів Києва під час одержання грошей. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей).

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше у Києві в кіоску з вивіскою "державні лотереї" дівчині обіцяли швидко поміняти валюту на гривні. Вона підписала договір, не прочитавши. А в ньому виявилося, що грошей не буде – на 87 тисяч гривень їй надали "інформаційні послуги"

Повʼязані теми:

Наступна публікація