У Києві на хабарі затримали полковників прикордонної служби та Генштабу ЗСУ

Полковник для "вирішення питання" зв'язався зі своїм колегою та вимагав шість тисяч доларів США.

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві полковників з прикордонної служби та Генштабу Збройних Сил.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що до старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ Генштабу ЗСУ звернувся знайомий, який бажав проходити військову службу у прикордонних військах.

"Полковник для "вирішення питання" зв'язався зі своїм колегою, одним із керівників Головного центру кадрового забезпечення Держприкордонслужби, який оцінив працевлаштування чоловіка у шість тисяч доларів США", – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували отримання полковниками першої половини хабара, та затримали у Києві відразу після розподілу між собою решти суми. Наразі відбуваються обшуки за місцем служби та проживання хабарників. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення посадовцям про підозру у скоєнні злочину та затримання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, у зоні АТО співробітники Служби безпеки України затримали Державного інспектора управління Укртрансбезпеки у Луганській області за хабарництво. Зазначається, що посадовець систематично вимагав гроші з приватного підприємця за безперешкодний проїзд Луганщиною маршрутних таксі, а також непритягнення до відповідальності у разі виявлення порушень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація