У Києві на великих дільницях бракує скриньок для голосування - спостерігачі ОПОРИ

У Києві на великих дільницях бракує скриньок для голосування - спостерігачі ОПОРИ

Фото: УНІАН

На окремих дільницях наявні по 4-5 виборчих скриньок, водночас їх має бути не менше 6.

На кількох великих виборчих дільницях у Києві не вистачає скриньок для голосування. На прохання винести додаткові стаціонарні скриньки, голова однієї з комісій повідомила, що це усе, що вони отримали. 

Про це повідомляють спостерігачі громадянської мережі ОПОРА

Так, на дільниці № 800359 у Деснянському районі Києва 4 виборчі скриньки, хоча має бути мінімум 6. На дільниці №801088 у Дарницькому районі Києва 4 виборчі скриньки, однак таких має бути 6 - така сама ситуація й на дільниці № 800911 у Солом’янському районі міста Києва.

Після прохання спостерігача ОПОРИ винести ще 2 стаціонарні скриньки голова комісії повідомила, що це всі скриньки, які вони отримали.

У Святошинському районі на  виборчій дільниці №800783 наявні лише 5 виборчих скриньок.

Відповідно до частини 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). 

Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. 

Нагадаємо, у Києві 25 жовтня у день проведення місцевих виборів шість виборчих дільниць розпочали роботу із запізненням, дві – станом на 8:30 поки що не відкрилися. Відомості за цими фактами внесені до Журналів єдиного обліку заяв та повідомлень. 

Що зараз відбувається на виборчих дільницях та чи всюди можна проголосувати - у текстовій трансляції ТСН.ua. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація