Київська влада знищить всі мафи біля метро та на площах столиці

Київська влада знищить всі мафи біля метро та на площах столиці

МАФ / Фото: УНІАН

Зменшення кількості малих архітектурних форм відбуватиметься поступово, протягом наступних шести років.

Столична влада підготувала нові правила розміщення малих архітектурних форм. У зв'язку з цим їхня кількість суттєво скоротиться, прогнозує на своїй сторінці у Facebook радник мера Києва, народний депутат України Дмитро Білоцерковець.

Рішення Київради дозволить прибрати близько 70% МАФів. Його розглянуть вже сьогодні,14 березня. Згідно з новими нормами розміщення, протягом 2019-2024 років ризикують бути знесеними МАФи, які створюють незручності киянам та псують вигляд міста. Виходячи з наказу мера столиці, з площ біля метро, вздовж основних транспортних магістралей та біля зупинок будуть прибрані всі кіоски. "Власне, це і складає близко 70% кіосків", - уточнює радник міського голови. 

"МАФи, що залишаться, будуть виставлятися на торги на майданчику Prozorro. Таким чином буде втілено некорумпований принцип - принцип чистої монетизації, коли право та дозвільні документи на розміщення МАФів отримує той, хто більше заплатить в бюджет",  - деталізує ситуацію Дмитро Білоцерковець.

Радник Віталія Кличка наголосив, що жодних прав підприємців таким рішенням столична влада не порушує. Він нагадав, що 2014 році були ухвалені компромісні правила щодо кіосків. Тоді місто надало право МАФам, які законно стояли до квітня 2013 року, отримати документи ще на 5 років, до 2018 рік включно. Зараз поступово дія цих документів закінчується в окремих районах міста, зокрема в Оболонському, Святошинському та Дніпровському. 2021 року - у Печерському, а в усіх інших - не пізніше 2024 року. 

Нагадаємо, що в Києві в парку "Партизанської слави" запрацював пілотний проект з голограмами для пересувних мафів. Спеціальна голограма, розміщена, наприклад, на автокав’ярні, візку з продажу напоїв чи торговельному наметі є підтвердженням законності встановлення та торгівлі. Пілотний проект із розміщення голографічної візуалізації на об’єктах сезонної дрібнороздрібної торгівлі впроваджується комунальним підприємством, підпорядкованим Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Небезпечні МАФи: із якою загрозою щодня стикаються українці

Небезпечні МАФи: із якою загрозою щодня стикаються українці

Повʼязані теми:

Наступна публікація