У Києві Контррозвідка СБУ спіймала російського шпигуна

Він працював на стратегічному об’єкті Міноборони.

У Києві контррозвідка СБУ викрила працівника одного зі стратегічних підприємств Міноборони на шпигунській діяльності на користь країни-агресора.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що уродженця РФ і полковника запасу ЗСУ завербувала російська розвідка, коли він у липні 2017 року перебував у близьких родичів у Росії.

Шпигун збирав інформацію з обмеженим доступом щодо сфери оборони України для того, щоб передати російським кураторам.

Спецслужби РФ, зокрема, цікавила інформація щодо виконання державних оборонних замовлень та розробок новітніх авіаційних систем для виявлення безпілотних літальних апаратів, що використовуються під час АТО.

Окрім того, агент намагався придбати безпілотний літальний апарат українського виробництва, аби передати його країні-агресору для повітряної розвідки.

Як виявили оперативники, шпигун підтримував зв'язок з "кураторами" під час поїздок до Росії та за допомогою електронного листування.

Після виконання "завдань" зловмисник планував виїхати до країни-агресора та отримати російське громадянство. Він вже встиг отримати посвідку на проживання в Росії та переоформити військову пенсію для її отримання на російській території.

Співробітники СБУ затримали шпигуна у Києві на робочому місці.

Наразі затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) тривають слідчі дії. Операція з викриття зловмисника проводилась під керівництвом Головної військової прокуратури.

Нагадаємо, у Херсоні українська контррозвідка затримала "офіцера" так званих "спецслужб ДНР". Це молода жінка, історія діяльності котрої пов'язана з Кримом і Донбасом, де вона пропагувала "русский мир" і  вербувала жителів окупованих територій до збройних бандформувань бойовиків.

У Херсоні українська контррозвідка затримала офіцера так званих спецслужб "ДНР"

У Херсоні українська контррозвідка затримала офіцера так званих спецслужб "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація