У Києві схопили на хабарі посадовця "Київводоканалу", який заплющував очі на забруднення стічних вод

Через своїх посередників він організував додатковий спосіб заробітку грошей.

У Києві поліція 29 січня затримала посадовця ПрАТ "Київводоканал" та двох посередників на хабарі. Про це йдеться в повідомленні Нацполіції України від 31 січня.

Зазначається, що правоохоронці викрили злочинну схему ухилення сплати штрафних санкцій та осіб, які її організували.

"Поліцейські встановили, що директор одного із Департаментів ПрАТ "Київводоканал" через своїх посередників організував додатковий спосіб заробітку грошей, за який передбачена кримінальна відповідальність. За певну винагороду він "закривав" очі на правопорушення та не вживав заходів адміністративного впливу щодо суб’єктів господарювання. Зокрема, за ненарахування штрафних санкцій за скидання до каналізаційної мережі стічних вод з перевищенням допустимої концентрації забруднюючих речовин", - йдеться в повідомленні.

Загальна сума неправомірної вигоди становила 173 тисячі гривень. Частину хабара зловмисники отримали у вигляді комп’ютерної та побутової техніки (вартість якої 140 тисяч гривень), а частину - у вигляді грошей (33 тисячі гривень).

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Київській області на хабарі схопили слідчого районного відділку поліції і адвоката, які вимагали та отримали 2200 доларів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація