У Києві стартувала масштабна міжнародна виставка сучасного озброєння "Зброя та безпека"

У Києві стартувала масштабна міжнародна виставка сучасного озброєння "Зброя та безпека"

На виставці зброї у Києві може сформуватися українська військова міць / Фото: Reuters

На міжнародній виставці представлені найкращі зразки сучасної вітчизняної та іноземної зброї.

Свою роботу розпочала масштабна виставка "Зброя та безпека", на якій спеціалізовані підприємства зі всього світу показують свою найкращі та найсучасніші зразки зброї та військового спорядження.

До цьогорічної виставки, у зв'язку із ситуацією на Донбасі та розривом відносин із військово-промисловим комплексом РФ, прикута особлива увага. Це розуміють і західні зброярі, які цього року "висадилися" надпотужним десантом. В першу чергу це польські та чеські компанії з досвідом переоснащення своїх армій за стандартами НАТО.

Наприклад, польська компанія RADOM зараз виробляє для армії Польщі штурмову гвинтівку Beryl під натівський патрон 5,56х45, з якою польський контингент воював у Афганістані та Іраку. Ця гвинтівка є модифікацією Калашникова, але перехід на нові боєприпаси та модернізація не тільки значно покращили бойові властивості зброї, а й заощадили значні кошти.

Польська штурмова гвинтівка Beryl / Фото: Wikipedia

Але найбільшу кількість експозицій займають вітчизняні виробники. На цьогорічній виставці, яка проходить під патронатом українських силових структур, саме Міноборони, Нацгвардія, МВС, СБУ та прикордонники виступають головними замовниками, які можуть вибрати з найкращих зразків найнеобхідніше і сформувати новітнє обличчя українського війська.

Так, на виставці представлені вітчизняні танки та БТРи, легкі броньовані машини, "розумні" керовані ракети та артилерійські снаряди, безпілотники, прицільні комплекси, піхотна зброя, бронежилети, тепловізори, прилади нічного бачення та засоби зв'язку. При цьому всі виробники вже готові до наймасовіших замовлень. 

"Розумний" снаряд "Квітник" калібром 155 міліметрів / Фото: dziennikzbrojny.pl

Сама виставка "Зброя та Безпека" буде працювати з 24 по 27 вересня, при цьому окрім виключно військових зразків багато компаній представляють і зразки подвійного призначення, які доступні для цивільного населення.

Нагадаємо, що міжнародні навчання Rapid Trident 2014 на Львівщині перейшли у активну фазу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація