У Києві та Харкові через повідомлення про замінування закрили залізничні вокзали та станції метро

У столиці також евакуювали відвідувачів великого торгівельного центру й пацієнтів лікарні.

Увечері вівторка, 14 листопада, у Києві та Харкові майже одночасно надійшли повідомлення про можливе замінування велелюдних об'єктів. Довелося евакуювати понад тисячу осіб.

Зокрема, в столиці закрили залізничні вокзали - з'єднані між собою Центральний та "Південний". Сотні людей евакуювали. Входи перегороджені стрічками, правоохоронці та вибухотехніки обстежують будівлю й шукають можливу вибухівку.

Також надійшло повідомлення про замінування великого торгівельно-розважального центру "Гулівер" - людей звідти евакуювали. На місці працюють поліцейські, рятувальники, вибухотехніки.

Третій "замінований" об'єкт у Києві - лікарня.

"Три анонімні повідомлення про замінування: лікарня та «Гулівер» у Печерському районі та центральний залізничний вокзал у Солом'янському районі. Поліція Києва проводить перевірку. Залучені фахівці вибухотехнічної служби. Аби убезпечити людей, проводилася евакуація: із лікарні - 150 осіб (перевірка завершена, небезпечних предметів не виявили), із вокзалу - 900 осіб, у «Гулівері» евакуація триває. Усі повідомлення зареєстровані, оперативники встановлюють анонімних дозвонювачів. Просимо всіх з розумінням поставитися до поліцейських заходів, адже на кону - безпека і життя людей. Нагадуємо: ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) передбачає до шести років позбавлення волі", - написала у Facebook речниця столичної поліції Оксана Блищик.

У Харкові невідомі повідомили про замінування метрополітену. Тож довелося закрити чотири станції метро - "Пушкінську", "Спортивну", "Центральний ринок" і "Бекетова". Звідти також усіх евакуювали. Поїзди рухаються повз ці станції без зупинок. Про це повідомляє патрульна поліція Харкова.

Шукали вибухівку і в Господарському суді Харкові - довелося евакуювати близько 250 людей, але нічого небезпечного так і не знайшли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація