У Києві та області встановили "жовтий" рівень терористичних загроз: СБУ посилила заходи безпеки

У Києві та області встановили "жовтий" рівень терористичних загроз: СБУ посилила заходи безпеки

Фото: УНІАН

Таке рішення ухвалили після захоплення заручників у Луцьку.

Правоохоронці посилили заходи безпеки у Києві після подій у Луцьку. У Києві та області встановили підвищений "жовтий" рівень терористичних загроз.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений "жовтий" рівень терористичних загроз у регіоні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вирішено запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів київського регіону. 

"Основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань", - повідомляють у пресцентрі.

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку чоловік під псевдонімом Максим Плохой понад 12 годин утримував 13 заручників у захопленій маршрутці. Серед них були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку. 

Зловмисник повідомляв, що має вогнепальну зброю та вибухівку, яку погрожує підірвати, якщо не виконають його вимог. Вимагав він, зокрема, від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх. Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Суд обрав запобіжний захід імовірному спільнику луцького терориста

Суд обрав запобіжний захід імовірному спільнику луцького терориста

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація