У Києві відбувся мітинг на захист "каналів Медведчука": учасників набирали через Telegram за 200-500 грн

У Києві відбувся мітинг на захист "каналів Медведчука": учасників набирали через Telegram за 200-500 грн

Фото: скриншот з відео

Учасники акції розповіли на відео, скільки їм заплатили за "просто постояти".

У понеділок, 8 лютого, у Києві кілька десятків протестувальників вийшли на акцію на захист так званих "каналів Медведчука" — "112 Україна", NewsOne і ZIK. Деякі учасники акції зізналися, що отримали за це по 200-500 грн, а набирали їх через Telegram.

Мітинг відбувався під виставковим центром "Парковий", де відбувся Всеукраїнський форум Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді за участю президента Володимира Зеленського. 

На одному з відео з акції, яке поширив ветеран полку "Азов" Владислав Соболевський, 17-річні хлопці розповіли, що дізналися про захід з Telegram. За участь їм пропонували по 500 грн, тож вони приїхали з Василькова до Києва на мітинг і, як кажуть, вже отримали обіцяні гроші. 

"Ми приїхали з Василькова. Інформацію отримали через Telegram-канал. Платять 500 гривень за мітинг. Просто постояти за три канали, які закрилися", - сказали хлопці.

Генпродюсер "112 Україна" Антон Марчевський заявляв, що на акцію зібрався журналістський колектив, співробітники трьох заблокованих телеканалів. Водночас як зʼясувало "Суспільне", учасників акції набирали через Telegram за плату від 200 до 400 гривень. Зранку їх збирали біля метро "Дарниця", пише ЗМІ. "Мітингувальники" повідомили, що самі не працюють на телеканалах.

"Я думав, сніг треба відгортати чи що”, – сказав один з учасників акції, "Суспільному".

"Думаю, 400 гривень за декілька годин — це нормально", – зазначив ще один учасник акції.

Також перед мітингом учасникам провели інструктаж:

"Раптом що, то ти співробітниця телеканалу, будь-якого — ZIK, 112, хоч 24 канал чи 5 канал, без різниці. Більше ти нічого не кажеш. Замість тебе будуть люди на камеру говорити", – йдеться у відео, відзнятому перед акцією, втім наразі воно заблоковане.

Нагадаємо:

  • 2 лютого ввечері президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали Newsone, "112 Україна" та ZIK. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п'ять років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація