У Києві застрелили відомого пластичного хірурга. Хто такий Андрій Сотник та чому розстріляли лікаря

У Києві застрелили відомого пластичного хірурга. Хто такий Андрій Сотник та чому розстріляли лікаря

Фото: Інформатор

В чоловіка кілер забрав загадковий пакет.

У Києві ввечері 2 лютого чоловік впритул розстріляв відомого пластичного хірурга Андрія Сотника. Кілер відібрав у жертви загадковий пакет та зник у невідомому напрямку. ТСН.ua розповідає, чим відомий Андрій Сотник, як відбувалася кривава розправа та про які версії вбивства лікаря говорять правоохоронці.

"Підійшов впритул та вистрелив у спину". Як вбили пластичного хірурга

Вбивство Андрія Сотника сталося 2 лютого о 18:07 на вулиці Саксаганського (між будинками 117 і 119) в Києві. Пластичний хірург саме пройшов арку повертаючись до власної домівки. В цю мить ззаду до нього підбіг невідомий і кілька разів вистрілив. Після чого зловмисник забрав пакет з невідомим вмістом і зник.

Згодом в Мережі опублікували відео з камер спостережень біля будинку.  На фрагменті запису зафіксований саме момент вбивства, хірург намагався втекти від нападника, але безрезультатно.

Після інциденту на місце події прибули правоохоронці, тоді вже Сотник був мертвий. На місце вбивства виїжджав глава Нацполіціі Ігор Клименко.

У місті оголосили спецоперацію з розшуку і затримання злочинця. Його прикмети: вік 30-35 років, зріст 170-175, кавказька зовнішність, борода, середньої статури, одягнений в чорні джинси, куртку і кепку

Що відомо про Андрія Сотника

Андрію Сотнику було 43 роки. Пластичний хірург родом із Донецька. Там він завершив аспірантуру за фахом "хірургія" Інституту невідкладної і хірургії імені Гусака.

А ось фах пластичного хірурга Сотник здобув у Донецькому національному медичному університеті імені Горького.

Андрій Сотник

У рідному місті він жив та працював до початку окупації. Зокрема, був хірургом Донецької обласної травматологічної лікарні та лікарем-хірургом косметологічної лікарні Донецька.

Однак 2014 року покинув Донецьк через початок бойових дій та перебрався до Києва. У столиці працював у клініці DMK Ukraine, де керував пластичною хірургією.

На офіційному сайті пишуть, що Сотник був кандидатом медичних наук і працював лікарем-хірургом, пластичним і естетичним хірургом.

ТСН вдалось зв’язатись з дружиною хірурга – Юлією. Вони разом керували клінікою та мають спільного сина.

"Він був найкращою людиною у світі. Найсвітлішою, найдобрішою. Він залишиться для мене найкращим чоловіком, найкращим батьком", - каже Юлія. Про те, хто міг вчинити вбивство і чи були в нього вороги, навіть не може уявити. 

Чому могли стріляти у лікаря

Поліція з'ясувала, що вбивця чекав Сотника біля його квартири. Очевидно, метою кілера був той самий пакет, з яким і зник зловмисник.

Правоохоронці розглядають кілька версій вбивства пластичного хірурга. Одна з них - вбивство через особисту неприязнь, пов'язану з професійною діяльністю. Також працюють над версією про вбивство на замовлення з метою помсти та пограбування.

Криміналісти працюють на місці вбивства Андрія Сотника. / Фото: Поліція Києва / Facebook

Правоохоронці поки встановлюють, куди прямував Сотник, і що було в вкраденому пакеті. Відомо, якщо кілер чатував хірурга, тоді він знав розпорядок його дня. За однією з версій, в пакеті була велика сума, з якою хірург прямував на ділову зустріч.

Екснардеп Ігор Мосійчук в своєму Telegram-каналі пише, що попередній аналіз відео та свідоцтв з місця вбивства хірурга Андрія Сотника на Саксаганського свідчить, що кілер робив контрольні постріли, і це замовне вбивство.

"Характер смертельних поранень говорить про те, що кілер за вбивство на Саксаганського хірурга Андрія Сотника використовував гладкоствольну зброю, імовірно обріз", - написав він.

42-річного пластичного хірурга убили в дворі столичної багатоповерхівки

42-річного пластичного хірурга убили в дворі столичної багатоповерхівки

Повʼязані теми:

Наступна публікація