У Києві засудили до 13 і 14 років "кримських зрадників", звинувачених у дезертирстві

У Києві засудили до 13 і 14 років "кримських зрадників", звинувачених у дезертирстві

Фото: Reuters

Баранов свою провину в інкримінованих йому злочинах відмовився визнавати.

У вівторок, 13 лютого, Подільський районний суд Києва визнав кримського дезертира Олександра Баранова, захопленого на адмінкордоні з окупованим РФ півостровом, винним у державній зраді.

Про це з посиланням на відповідне рішення передають Українські новини.

Як повідомляється, 8 лютого суд засудив Баранова до 13 років позбавлення волі. Встановлено, що в березні 2014 року Баранов вчинив державну зраду, перейшовши на службу в армію РФ для проходження військової служби на посаді механіка літака. 2 квітня 2014 року він отримав російський паспорт.

В судовому засіданні Баранов свою провину в інкримінованих йому злочинах відмовився визнавати.

Крім того, 6 лютого Дарницький райсуд Києва виніс вирок і іншому кримському дезертиру Максиму Одинцову.

Згідно з відповідним рішенням, він проведе за ґратами найближчі 14 років.

Одинцов є уродженцем міста Саки, в українській армії служив на посаді старшого повітряного стрільця. Мав звання прапорщика. Встановлено, що в березні 2014 підсудний вчинив державну зраду, перейшовши на службу в армію РФ, а також отримав російський паспорт.

Державна зрада: чому українські військові, що перейшли на бік Росії, повертаються додому

Державна зрада: чому українські військові, що перейшли на бік Росії, повертаються додому

Нагадаємо, у Міноборони Росії заявили, що  СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова. Проте у СБУ запевнили, що йдеться про двох колишніх українських військових, які під час анексії півострова зрадили присязі, не виконавши наказу про прибуття до нового місця служби, і залишились на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв'язку з чим були оголошені у розшук. Згодом вони були зараховані на проходження військової служби в ЗС РФ.

У Росії вважають, що двох російських військовослужбовців, які були нібито викрадені українськими спецслужбами у Криму, СБУ заманила на пункт пропуску "Джанкой" та вивезла на територію Миколаївської області

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає провокацією затримання СБУ на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити до армії РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація