У Києві затримали росіянина, який був куратором керівників "ДНР": СБУ оприлюднила записи його розмов

У Києві затримали росіянина, який був куратором керівників "ДНР": СБУ оприлюднила записи його розмов

Фото: Служби безпеки України

Записи розкривають деталі міжвідомчих "війн" між ГРУ та ФСБ за контроль над "керівниками" "ДНР".

У Києві затримали позаштатного співробітника Головного управління Генштабу Росії, який від 2014 року і дотепер був одним із кураторів керівників "ДНР".

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що громадянин К., як позаштатний представник спецслужб РФ, брав активну участь у створенні так званого "Розвідувального управління ДНР" та інших підрозділів зазначеної терористичної організації.

"У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., які розкривають деталі міжвідомчих "війн" між ГРУ та ФСБ за контроль над "керівниками" терористичної організації "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники, зокрема, згадують прізвища директора ФСБ Олександра Бортнікова, його заступників Андрія Бурлаки і Сергія Смірнова, помічника президента РФ Владислава Суркова, керівників "ДНР" Олександра Захарченка, Олександра Бородая та інших.

"Важлива частина оприлюднених записів - розмови К. із генерал-майором ГРУ Сергієм Дубінським (позивний "Хмурий") та Леонідом Харченком (позивний "Крот"), яких оголошено у міжнародний розшук у справі рейсу MH17, збитого в липні 2014 року", - наголосили в СБУ.

Затриманому інкримінується скоєння злочину за частиною першою статті 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Якщо провину доведуть, йому може загрожувати до п'ятнадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

СБУ затримала позаштатного співробітника ГРУ, який був одним із кураторів керівництва «ДНР» Служба безпеки України...

Опубліковано The Security Service of Ukraine Вівторок, 7 липня 2020 р.

Раніше Генеральна прокурора повідомлено про підозру громадянину Російської Федерації, який підбурював до держзради урядовця з оточення прем’єр-міністра України. Підозрюваний - начальник оперативного відділу 74-го розвідувального центру Головного управління Генштабу ЗС РФ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація