У Київській області батьки підлітків, які набрехали копам про вбивство, постануть перед судом

У Київській області батьки підлітків, які набрехали копам про вбивство, постануть перед судом

Фото: Pexels

Діти вирішили розважити себе спілкуванням з копами.

У селі Мала Олександрівка Київської області четверо підлітків зателефонували до поліції і повідомили про вигадане ними вбивство, тож тепер їхніх батьків притягнули до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в регіоні.

У відомстві зазначають, що на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що у селі Гора Бориспільського району знайшли труп чоловіка з ножовим пораненням, яке завдали невідомі, але більше жодної інформації заявники не повідомили, і зв'язок обірвався.

"За вказаною адресою негайно прибули поліцейські. Однак там вони виявили чоловіка в новобудові, який здивувався приїзду поліції. Зворотного зв’язку із заявником про вбивство не було. Поліцейським вдалося оперативним шляхом виявити його місце перебування", - зазначають в поліції.

Заявниками виявилися четверо неповнолітніх дітей у віці 12-14 років, які відпочивали на озері в с. Мала Олександрівка та вирішили таким чином розважитися. "За такі недитячі витівки працівники поліції скали на їхніх батьків адміністративні протоколи за частинами 1, 3 ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей), які будуть направлені на розгляд до суду", – йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що протягом 2020 року до правоохоронців Київської області надійшло майже 4000 заяв і повідомлень про злочини, які під час перевірки не знайшли свого об'єктивного підтвердження. За такими фактами слідчі поліції відкрили 27 кримінальних проваджень за ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Також поліція залучила 340 осіб до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб).

Повʼязані теми:

Наступна публікація