У Київській області схопили бандитів, які під виглядом поліцейських викрадали людей заради грошей

Затриманими виявилися мешканці Борисполя та Києва.

У Київській області затримали злочинну групу, яка підозрюється у викраденні людини, вимаганні та розбої. Члени угруповання видавали себе за правоохоронців.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

"Встановлені усі п’ятеро фігурантів – це мешканці Борисполя та Києва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у березні цього року до правоохоронців звернувся мешканець одного із сіл Бориспільщини та розповів, що невідомі особи із застосуванням насильства і, погрожуючи зброєю, викрали його та вивезли у безлюдне місце, де відібрали у нього особисті речі та примусили на відео обмовити себе у причетності до збування наркотиків. 

"Потім зловмисники вимусили чоловіка передати для них гроші, частину яких він взяв у родичів, побоюючись за своє життя. Передати гроші вимагачам він повинен був за місцем свого проживання. Там потерпілий намагався чинити опір зловмисникам, однак йому це не вдалося - їм вдалось втекти", - додали у поліції.

Під час проведення 12 одночасних обшуків виявлено та вилучено речові докази, транспортні засоби, які використовувались нападниками під час вчинення злочинів, холодну зброю, гроші, наркотичні засоби. 

Наразі зловмисникам вручили повідомлення про підозри за вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.187 (Розбій) та ч.3 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Фігуранти відкритих проваджень також перевіряються на причетність до збуту наркотичних засобів. Незабаром суд обере для них запобіжні заходи.

Читайте також:

У Київській області затримали росіянина, який погрожував підірвати будинок та пограбував трьох людей

Заманив іграшками у автівку: в Одеській області чоловік намагався викрасти 7-річну дівчинку

У Київській області накрили нарколабораторії, організовані професором хімії

В Іспанії затримали українця, якого розшукували за розбої і викрадення людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація