У Комітеті виборців назвали основні порушення під час голосування

У Комітеті виборців назвали основні порушення під час голосування

Фото: УНІАН

Експерти повідомили п'ять основних проблем.

Зранку, 25 жовтня, під час моніторингу голосування на місцевих виборах зафіксували п'ять основних проблем.

Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, серед основних — порушення протиепідеміологічних заходів у день голосування. Інша проблема — невчасне, а також завчасне відкриття виборчих дільниць.

Крім того, спостерігачі Комітету виборців зафіксували факти незаконної агітації в переважній більшості областей України. Кошель наголосив, що деякі випадки можуть бути провокативними, але "масив фактів викликає занепокоєння".

Ще одне порушення стосується недопуску спостерігачів на окремі виборчі дільниці. Зокрема, зафіксовано чотири факти недопуску спостерігачів КВУ. Загалом у всіх регіонах країни працюють близько тисячі спостерігачів КВУ.

Наголошується, що багато порушень стосуються "опитувань Зеленського", яке має відбуватися поза виборчими дільницями. Зокрема, є окремі факти псування анкет під час його проведення. Кошель зауважує, що опитування проводять у "непрофесійний і навіть любительський спосіб". За його словами, результати такого опитування не мають вважатися думкою громадян України.

Кошель зауважив, що опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, жодним чином не регулюється чинним законодавством.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише для того, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на п'ять актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Як повідомлялося, в Україні 25 жовтня розпочалися місцеві вибори. Українці обиратимуть мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад – сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах. Щоб проголосувати, потрібно з собою мати паспорт громадянина України. На руки після підпису видадуть необхідну кількість бюлетенів. У Києві це буде два, у більшості регіонів - чотири. А, наприклад, у Житомирі, Полтаві або Херсоні 5 бюлетенів. 

Не референдум: всенародне опитування від Зеленського не матиме юридичних наслідків

Не референдум: всенародне опитування від Зеленського не матиме юридичних наслідків

Повʼязані теми:

Наступна публікація