У Конотопі автомобіль начальника поліції збив на переході дитину

У Конотопі автомобіль начальника поліції збив на переході дитину

У Конотопі автомобіль начальника поліції збив на переході дитину

Фото: Наталя Науменко

Дитину прооперували.

У Конотопі Сумської області автомобіль начальника поліції міста збив на пішохідному переході 10-річного хлопчика.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін.

За його словами, авто рухалося на високій швидкості. Машина наїхала на дитину на переході, на якому не встановлений світлофор.

Хто був за кермо – особисто начальник поліції чи його водій, наразі з'ясовують.

Поліція Сумщини повідомила, що дитина перебігла дорогу поза межами пішохідного переходу. "Автомобіль місцевого відділення поліції, рухаючись проїздною частиною по вулиці Успенсько-Троїцька здійснив наїзд на 10-тирічного хлопчика", - йдеться у повідомленні.

Речниця обласної прокуратури Наталія Науменко повідомила у Facebook, що хлопчик рухався по пішохідному переходу. Його збив водій, який працює у Конотопському відділі поліції. Розпочато кримінальне провадження за статтею порушення правил дорожнього руху. "Слідство проводять слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. Водій пройшов освідування, він тверезий", - написала вона. 

Дитину прооперували. За інформацією Семеніхіна, її стан стабільний. Хлопчикові вилучили селізінку. Йому також роблять комп'ютерну томографію мозку.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.

Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту "Радіо Свобода" для "Сніданку з 1+1" заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова поліцейськими збурило українців

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова поліцейськими збурило українців

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація