У Конотопі на святковому концерті ветеранів АТО "привітали" відео з ватажками сепаратистів

У Конотопі на святковому концерті ветеранів АТО "привітали" відео з ватажками сепаратистів

Недолугість або чиясь свідома провокація може коштувати посад чотирьом чиновникам.

На Сумщині бійців АТО привітали відеороликом із сепаратистами та їхніми ватажками у головній ролі. Це сталося у Конотопі під час урочистостей до Дня захисника України,  на які запросили близько півтисячі ветеранів війни, поліцейських та військовослужбовців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відео із кліпу російської співачки вивели на великий екран у палаці культури під час танцювального номера. На ньому ватажки терористів, українські полонені і символіка фейкових республік. Кілька АТОвців відразу вийшли з зали і почали з’ясовувати, що це було. "Спочатку це було непорозуміння. Хотілося зрозуміти, як таке могло статися, що на такому концерті з’явилося таке відео. Злість, обурення було", - розповів ветеран Богдан Войцеховський.

Скандал на Сумщині: бійців АТО привітали відеороликом із сепаратистами у головній ролі

Скандал на Сумщині: бійців АТО привітали відеороликом із сепаратистами у головній ролі

У міській раді терміново скликали нараду та з’ясували, що концерт організувало управління культури, а звідки взялося провокативне відео – його керівник сам не збагне. "Вчора я була на репетиції особисто, перевіряла цей матеріал – цього матеріалу на репетиції не було", - стверджує керівник управління Олена Шинкаренко.

Директор будинку культури, який займався відеосупроводом танцювальних номерів,  пояснює все технічним збоєм програми та неуважністю монтажерів. "Це була тематика, пов’язана з війною на сході солдат АТО, але хтозна чого полетіла програма, і ми вже сьогодні, це було годин у 12, а концерт на чотири – і я бігом-бмгом з інтернета качав", - пояснює директор закладу Сергій Заралей.

Очільниця міста не сприймає таких пояснень. "Це недбалість, недолугість чи це щось інше – люди, які відповідають за галузь культури, які відповідають за цей концерт, повинні зараз же написати заяви про звільнення", - заявила в.о. міського голови Конотопа Тетяна Сизон. "За цим фактом одразу розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 161 – це умисні дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Наразі працівники поліції, СБУ та прокуратури встановлюють організатора цієї провокації", - пояснила спеціаліст відділу комунікації обласної поліції Марина Кльова.

За провокацію напередодні Дня захисника України своїх посад можуть позбутися четверо посадовців: заступник міського голови, керівник управління, директор будинку культури та його художній керівник. Відео з концерту, робочі матеріали та документацію уже вилучила та досліджує СБУ.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація