У Конотопі занедбали пошуки лисиці, котра покусала маленьку дівчинку на подвір'ї школи

У Конотопі занедбали пошуки лисиці, котра покусала маленьку дівчинку на подвір'ї школи

Загроза поширення сказу відтак зберігається.

На Сумщині на шкільному стадіоні в Конотопі дика лисиця напала на 7-річну дівчинку. Дитина тренувалася разом із мамою, коли тварина збила її з ніг і покусала, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жінка спершу подумала, що до доньки наближається кішка, і лише після нападу чимдуж побігла на допомогу. "Дивлюся, Міла моя лежить, а над нею – лисиця! Дика, обшарпана, нездорова, скажена лисиця", - каже Олеся Ситник.

Батьки дівчинки з Конотопа, яку покусала дика лисиця, розшукують вакцину проти сказу

Батьки дівчинки з Конотопа, яку покусала дика лисиця, розшукують вакцину проти сказу

Поранену дівчинку шпиталізували, але родина зіштовхнулася з проблемою відсутності вакцини від сказу. Три з п'яти необхідних ампул знайшли в обласному лабораторному центрі в Сумах, іще дві планують відшукати згодом – на це тепер є в запасі два тижні. "Це було в резерві – те, що нам приходить із Укрвакцини. А так немає, і поки поставок не буде", - пояснила медсестра Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Галина Скубач.

Хижачка напала на дитину на околиці міста, де поруч лісосмуга і дачні ділянки. Ймовірно, звідти і приблудила лисиця. Проте у школі жодного попередження про небезпеку немає. Де перебуває звір, що покусав маленьку дитину, і чи справді він хворий на сказ – ніхто не знає, бо за три дні тварину, виявляється, і не намагалися знайти.

Хто і як шукатиме тепер – досі вирішують. "На нараді ми з'ясуємо методи і шляхи, як ми будемо організовувати відлови цих лисиць", - пояснив заступник міського голови Конотопа Ігор Степанченко. Тим часом місцеві жителі розповідають, що бачили лиса поблизу школи – в одному з приватних обійсть. Тож звір може знову напасти на людей чи домашніх тварин.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація