У Кременчуці через високий тиск газу в трубах отруїлася дитина та сталася пожежа

У Кременчуці через високий тиск газу в трубах отруїлася дитина та сталася пожежа

Фото: УНІАН

Попередньою причиною надзвичайної ситуації називають сильний вітер.

Сьогодні, 2 квітня, в двох десятках будинків у Кременчуці на Полтавщині виникла надзвичайна ситуація – у трубах суттєво збільшився тиск газу, через що стався його витік у житловому будинку. Це трапилося у 278-му кварталі мікрорайону Молодіжний. В одній з квартир будинку №18 сталася пожежа, яку вже загасили. В усій будівлі – різкий запах газу. "Швидка допомога" забрала в реанімацію 2-річну дитину, яка отруїлася небезпечними випарами.

Нині в будинку №18 повністю відключили газ. В інших двох десятках багатоповерхівок проводять перевірки. Місцева влада запевняє, що мешканцям будинків уже нічого не загрожує. Про це пише "Кременчуцький телеграф".

У прес-службі міськвиконкому зазначили, що причиною надзвичайної ситуації став сильний вітер – сталася аварії на газорозподільній станції, де відбувалося вирівнювання тиску в трубах. Головний інженер "Кременчукгазу" Болеслав Грабовський уточнив, що "були пошкоджені скидні свічки на ГРП (газорозподільній станції в 278-му кварталі). Це не смолоскипи, але за допомогою скидних свічок, дійсно, відбувається вирівнювання тиску". Працівники газової служби обіцяють до вечора відновити газопостачання в будинку №18.

Повʼязані теми:

Наступна публікація