У Кременчуці заборонять відвідувати школи та садки нещепленим від кору дітям

У Кременчуці заборонять відвідувати школи та садки нещепленим від кору дітям

Фото: pixabay.com

Таке рішення ухвалила протиепідемічна комісія міста.

На Полтавщині через кір закривають школу. Таке рішення ухвалила міська протиепідемічна комісія в Кременчуці, повідомляє ТСН.

У ліцеї №5 на кір захворіла одна дитина. У закладі оголосили тижневий карантин. За цей час у ліцеї проведуть повну санітарну обробку з метою недопущення зараження інших учнів. А батьків зобов’язали щепити дітей від кору. Вакцина  є, запевняють медики. Щеплення проводитимуть безкоштовно, у дві зміни.  

Якщо вони цього не зроблять, то від 4 лютого їхні діти не матимуть права відвідувати школи та садочки й  навчатимуться вдома.

Комісія ухвалила рішення про заборону на відвідування дошкільних та загальноосвітніх закладів дітьми, які не пройшли вакцинації від кору. У кременчуцьких школах нещепленими лишається близько 4 відсотків учнів.  Цього року у місті на кір захворіли шестеро осіб, з яких двоє дітей.

"Розпочати роботу кабінетів щеплення, щоб було зручно батькам, які працюють або не працюють, в зручний для них час з 8 ранку до 18 вечора п'ять днів на тиждень прийти до амбулаторії, пройти огляд і отримати дане щеплення безкоштовно", - йдеться у рішенні комісії.

Нагадаємо, раніше аналогічне рішення ухвалили на Буковині - дітей без щеплення від кору не пускають до навчальних закладів.

Чи загрожує Україні епідемія кору і як захиститися від захворювання - інфекціоніст Юрій Жигарєв

Чи загрожує Україні епідемія кору і як захиститися від  захворювання - інфекціоніст Юрій Жигарєв

Повʼязані теми:

Наступна публікація