У Криму хочуть "приватизувати" винний завод "Новий Світ" – ЗМІ

У Криму хочуть "приватизувати" винний завод "Новий Світ" – ЗМІ

Фото: УНІАН

Запитання про "приватизацію" виноробного господарства "Новий Світ" наразі перебуває на стадії розгляду.

Найближчими роками завод "Новий Світ" в окупованому Криму можуть внести до плану приватизації.

Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела, близькі до "уряду" півострова, а також на представника групи "Абрау–Дюрсо", яка є ексклюзивним дистриб'ютором продукції підприємства.

Про те, що так званий уряд Криму ухвалив рішення про приватизацію одного з найстаріших виноробних підприємств регіону — ГУП "Завод шампанських вин "Новий Світ", виданню розповіли два джерела на алкогольному ринку і підтвердило джерело, близьке до уряду республіки.

За інформацією джерела, підприємство може бути включено до найближчого плану приватизації 2017-2018 років.

"Запитання про приватизацію виноробного господарства "Новий Світ" наразі перебуває в стадії розгляду", — підтвердила виданню прес-секретар "міністерства майнових і земельних відносин Криму" Світлана Воловікова.

Про плани нелегітимного уряду приватизувати "Новий Світ" знає і ексклюзивний дистриб'ютор продукції підприємстві — група "Абрау-Дюрсо" (саме вона постачає вина до Росії), повідомив її представник. За його словами, про такий сценарій розвитку підприємства імпортера попередили ще на момент підписання дистриб'юторської угоди з кримським виробником в 2015 році.

Фото: Дім шампанських вин "Новий Світ"

Наголошується, що у разі якщо приватизація "Нового Світу" відбудеться найближчим часом, це може бути першою великою подібною операцією з реалізації викраденого держмайна України. До цього "влада" анексованого регіону виставляла на продаж переважно об'єкти незавершеного будівництва та частки у володінні місцевими пансіонатами і компаніями, вартість яких не перевищувала 6,3 млн руб.

Нагадаємо, що український завод "Новий Світ" був заснований ще 1878 року князем Левом Голіциним — основоположником виноробства у Криму. 1900 року вино "Нового Світу" отримало гран-прі на Всесвітній виставці в Парижі.

Варто відзначити, що після анексії Криму Росією "Новий Світ" було "націоналізовано" 26 березня 2014 року рішенням "Держради Республіки Крим".

Незважаючи на те, що підприємство ще офіційно не включено до плану приватизації", джерело назвало можливих учасників цієї угоди. За його словами, інтерес до підприємства виявляли структури Дмитра Пурима, голови правління ПАТ "Совфрахт", одного з найбільших транспортно-логістичних холдингів в Росії.

Робота в окупованому Криму стала причиною включення групи компаній "Совфрахт" до санкційного списку Міністерства фінансів США.

Своєю чергою, директор "Нового Світу" Олексій Пугачов повідомив виданню, що у нього немає відомостей щодо приватизації.

"Є певний інвестпроект. Може, після нього (після його реалізації) і будуть якісь рухи", — заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація