У Криму окупанти затримали ще п'ятьох літніх кримськотатарських активістів

Вони вийшли підтримати Сервера Караметова, якого кинули за ґрати через одиночний пікет.

Сьогодні, 14 серпня, у окупованому Криму літні кримські татари проводять пікети у Сімферополі на підтримку затриманого Сервера Караметова і проти репресій щодо кримських татар й кримських мусульман. Декого з них уже затримали.

Про це повідомляє у Facebook житель анексованого півострова Осман Аріфм.

#Крым, 14.08.2017 года пожилые крымские татары проводят одиночные пикеты по Симферополю в поддержу Сервера Караметова и ...

Posted by Осман Арифм on Monday, August 14, 2017

"Осман Аблаєв, біля МВС, повели на допит. Якуб ага, біля Верховного Суду, повели на допит у залізничний відділ поліції. Усеїнов Решат, біля Радміну, повели на допит, Шевкий ага, біля Київського райсуду, ще один дідусь на вулиці Жуковського, повели на допит, Синавер Німетуллаєв (63 роки), зараз він перебуває в 3 РВВС Сімферополя на вулиці Футболістів", - йдеться в повідомленні.

У Криму влада окупантів влаштувала репресії мусульман

У Криму влада окупантів влаштувала репресії мусульман

Нагадаємо, 8 серпня, під час одиночного пікету на підтримку заарештованого лідера кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза біля будівлі Верховного суду окупованого Криму в Сімферополі був затриманий активіст Сервер Караметов. Проти 76-річного кримського татарина склали два адмінпротоколи - за "порушення порядку проведення одиночних пікетів" і "опір співробітникам поліції". Згодом нелегітимний суд окупованого півострова присудив хворому Паркінсона чоловікові 10 діб арешту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація