У Криму затримали адвокатів "кримських диверсантів" Панова та Захтея

У Криму затримали адвокатів "кримських диверсантів" Панова та Захтея

У Криму затримали адвокатів "кримських диверсантів" Панова та Захтея

Євген Панов / Фото: скриншот з відео

Ольгу Помозову нібито викрили на дачі хабаря.

В окупованому Криму затримали "державних" адвокатів двох затриманих українців Євгена Панова та Андрія Захтея, яких окупаційна влада називає "диверсантами".

Ольгу Помозову затримали за підозрою в передачі хабаря, повідомляє кореспондент "Радіо свобода". Вона нібито намагалась підкупити правоохоронців. Разом з Помозовою затримали адвоката Оксану Акуленко, захисника Андрія Захтея, яка знаходиться під підпискою про невиїзд і стосовно якої тривають слідчі дії.

"За версією слідства, вона (Помозова) передала мільйон рублів від своїх підзахисних російським силовикам. Зараз Помозова перебуває в Сімферопольському СІЗО", – повідомив кореспондент.

Інформації від Оксани Акуленко та Ольги Помозової чи їхніх представників наразі немає.

Російське управління слідчого комітету в Криму 17 листопада повідомило, що Ольгу Помозову звинувачують у посередництві в передачі хабаря в особливо великому розмірі.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Також ФСБ розповіла про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки в Криму з числа громадян України та Росії.

Одним з організаторів терактів назвали жителя Запорізької області Євгена Панова, який служив в 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ВСУ під позивним "Юджин", який демобілізувався в серпні минулого року. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію. Суд заарештував Панова на два місяці.

Також у справі про "українських диверсантів" у Криму був затриманий Захтей Андрій Романович, який виявився відпочивальником у Криму. Судячи із Facebook Андрія Захтея, він родом з міста Борислав Львівської області, закінчив Дрогобицький державний педагогічний інститут ім. І. Франка. Місцем проживання він зазначив кримську Євпаторію, але, судячи з усього він проживав у Москві. У червні минулого року Затхей вказував геотегом до своїх світлин саме російську столицю. Окрім того, дружина затриманого Оксана Стецюк, родом зі Львова, своїм місцем проживання вказує Москву. У них є донька, яка народилася у січні минулого року.

Раніше обвинувачені російською владою в "підготовці терактів" в Криму Євген Панов і Андрій Захтей відмовилися від свідчень, які вони дали одразу після затримання в серпні 2016 року. Панов також розповів про страшні тортури, які щодо нього застосовували співробітники ФСБ: лупцювали залізною трубою, підвішували і били електрострумом.

Євгенія Панова та Андрія Захтея етапували до Криму

Євгенія Панова та Андрія Захтея етапували до Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація