У Кропивницькому 14-річну вагітну вихованку інтернату відправили на примусовий аборт

У Кропивницькому 14-річну вагітну вихованку інтернату відправили на примусовий аборт

Лікарі відмовились проводити переривання вагітності.

14-річна школярка у Кропивницькому завагітніла в школі-інтернаті від старшокласника - сироти, який навчався у тому ж закладі. Керівництво інтернату вирішило, що дівчина дитину не виносить, і вирішили відправити її на аборт. Завадила цьому позиця лікарів, які вислухали вагітну дівчинку, йдеться в ТСН.16.45.

За зачиненими дверима гінеколога вирішується доля трьох дітей: 14-річної Діани, 17-річного Олександра та їхньої ще ненародженої дитини. Майбутній батько переживає у коридорі.

Термін вагітності - двадцять тижнів. Уже відомо – це буде дівчинка, народження якої вочевидь не влаштовувало керівництво інтернату.

В обласну лікарню 14-річну Діану привезли напередодні. Опікун дівчинки – директорка інтернату, де вона навчалася - написала заяву на штучне переривання вагітності вихованці.

На такому пізньому терміні робити аборт лише за заявою опікуна неможливо, кажуть медики. Дозвіл на аборт має дати спеціальна комісія. Медики довго вивчали результати аналізів, оглядали майбутню маму, розпитували її та батька дитини.

І визначились: Діана вирішила, що вона стане мамою.

"Ми обстежили: медичних показів для переривання вагітності немає. Ще тиждень вона у нас залишиться, щоб ми зрозуміли, як далі вести її вагітність", - каже лікарка.

Жодних підстав для аборту фахівці не знайшли. Плід розвивається нормально, майбутня мама – здорова.

Щасливі Діана та Сашко обіймаються. Тепер їм ніхто не завадить стати батьками. Однак як назвуть свою принцесу, вони ще не вирішили. Опіку над молодими батьками і їхнім немовлям хоче взяти хрещена покійної матері Сашка.

"Він мені ж як син. Моя дитина, з його матір‘ю жила. Я хочу їхні долі поєднати. У них любов, у них вперше..." - каже хрещена.

Діям та бездіяльності керівництва й педагогів інтернату обіцяє дати оцінку обласне управління освіти. Спілкування із телевізійниками директорка закладу уникає. Не на камеру каже, що бажала дівчинці добра, бо у вагітної школярки було слабке здоров‘я. Між тим медики переконані: ця історія матиме щасливий кінець. В їхній практиці вже було кілька подібних випадків, і малолітні мами народжували цілком здорових дітей.

У Кропивницькому 14-річну вагітну вихованку інтернату відправили на аборт всупереч її волі

У Кропивницькому 14-річну вагітну вихованку інтернату відправили на аборт всупереч її волі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація