У Кропивницькому "Альфа" затримала групу активістів, які шість років карають педофілів

У Кропивницькому "Альфа" затримала групу активістів, які шість років карають педофілів

Їм закидають заподіювання тілесних ушкоджень і шантаж.

У Кропивницькому прокуратура спільно з СБУ затримали членів руху "Білий лев", звинувативши їх у побиттях і вимаганні грошей. Організація, що вже шість років відома в місті полюванням на педофілів, вперше потрапила в поле зору правоохоронців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для затримання членів "Білого лева" використали бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа". На спільному брифінгу представники спецслужби та прокуратури розповіли, що неформальна організація ловила педофілів на живця: неповнолітні дівчата призначали дорослим чоловікам зустрічі, а хлопці карали порушників моралі і це відео викладали у соцмережі. Силовики кажуть, що в інтернет потрапляли обрізані ролики, а за повні записи учасники групи вимагали гроші з потерпілих.

У Кропивницькому затримали членів руху "Білий лев", відому полюванням на педофілів

У Кропивницькому затримали членів руху "Білий лев", відому полюванням на педофілів

Загалом було затримано 15 чоловік, серед яких є працівники правоохоронних органів, а також четверо неповнолітніх хлопців і дівчат, які виконували роль живця. Їхні рідні у звинувачення не вірять і на знак протесту заблокували рух транспорту біля прокуратури. "Ніяких зайвих коштів, як вони кажуть, ніяких нових речей у нього не було. І побитий він не ходив, щоб він десь когось бив та були збиті руки та обличчя. Спокійна адекватна людина", - твердить мама одного із затриманих Наталія Суворова.

Запобіжний захід "Білим левам" обиратимуть у вівторок. Ймовірно, суд буде закритим, оскільки серед підозрюваних є неповнолітні, а серед потерпілих – чимало відомих у місті людей.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблема педофілії
Наступна публікація