У Кропивницькому мешканка багатоповерхівки знайшла в туалеті живого щура

У Кропивницькому мешканка багатоповерхівки знайшла в туалеті живого щура

Фото: ТСН.ua

Люди самі принаджують пацюків до власних осель, твердять у спецінспекції.

Живого щура у своєму унітазі знайшла жителька Кропивницького. Жінка мешкає на 5 поверсі багатоквартирного будинку і ніяк не очікувала на такого гостя.

Про те, як пацюк потрапив у каналізаційну трубу і чим для людини небезпечні такі зустрічі, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Сірого щура в унітазі власної квартири на п‘ятому поверсі вранці побачила кропивничанка. Жінка перелякалася і покликала по допомогу сантехніка з "ЖЕО". З другої спроби той виловив непроханого гостя.

Відео щуроловлі жінка виклала у соцмережу. Вражені побаченим представники спецінспекції з благоустрою вирушили на позапланову перевірку будинку, де у трубах плавають пацюки. Власників квартири, куди нагодився щур, вдома не виявилось.

Натомість сусіди твердять, що гризуни тут нікого не дивують. "У нас, вважайте, смітник біля будинку зразу неподалік. Там їх повно. Напевне і сюди вони забігають", - каже кропивничанин Сергій Кириченко.

Майданчики сміттєпроводів завалені сміттям, підвали - непотребом. Люди самі принаджують пацюків до власних осель, твердять у спецінспекції. "Є люди в кожному будинку, в майже в кожному будинку, які на різних поверхах в унітази викидають побутові відходи від лушпиння картоплі до упаковок різного характер. Це все кормова база для щурів", - пояснює керівник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта.

Водночас комунальники переконуть, що потруїли гризунів у цьому будинку лише два тижні тому. "Два рази на місяць проводиться дератизація підвальних приміщень. Ось у травні проводилось 6 та 21 травня. 36 квартира, ось, підписалася", - запевняє головна інженерка "ЖЕО" Наталія Гаршан.

Фахівці ж твердять, що щури потрапляють у квартири не через підвали, а через діряві каналізаційні люки. Пацюки, мовляв, запросто пропливуть каналізаційною трубою хоч і на 9 поверх, а ще можуть залізти в квартиру по дротах чи винограду, і такі гостини небезпечні.

"Такі випадки і в нашому місті не поодинокі були, коли тварини потрапляли в житла людей саме через систему каналізації. Вона може вкусити людину. Крім того, якщо вона потрапить десь там на продукти, на кухні вилізе, і може вона залишити свій послід чи сечу, і людина може захворіти також на ряд інфекційних хвороб", - наголошує декан природничо-географічного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету Олександр Гулай.

Єдина можливість позбутися щурів - регулярно проводити загальноміську одночасну дератизацію. У Кропивницькому цього не робили вже понад десять років.

Жителька Кропивницького знайшла живого щура в туалеті

Жителька Кропивницького знайшла живого щура в туалеті

Повʼязані теми:

Наступна публікація