У Кропивницькому потужний буревій зніс десятки дахів та повалив дерева: є постраждалі

Внаслідок ускладнення погодних умов травмувалися троє осіб.

У Кропивницькому Кіровоградської області, де в суботу, 17 жовтня, шквальний вітер позносив дахи, позривав зовнішні конструкції на будівлях, а також зруйнував стіни в будинках, тривають роботи по усуненню наслідків негоди.

Про це повідомляється на сайті управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

Зазначається, що внаслідок ускладнення погодних умов травмувалися троє осіб, а на території районів Стара Балашівка та Лелеківка пошкоджено близько сотні покрівель житлових будинків, повалено більше 50 дерев.

"Надійшло 46 заявок щодо надання допомоги по ліквідації наслідків негоди, з них 42 на розпилювання дерев та прибирання пошкоджених покрівель та 4 щодо відкачки дощових вод", - розповіли рятувальники. 

До усунення наслідків буревію залучили 44 співробітників ДСНС та 10 одиниць техніки. Для постраждалих розгорнули цілодобовий мобільний пункт обігріву та польову кухню. 

"Протягом темної пори доби проводились роботи по усуненню наслідків негоди, крім того рятувальники провели роботи по вкриванню поліетиленовою плівкою покрівель трьох житлових будинків", - додали надзвичайники. 

Як повідомлялося, буревій налетів на Кропивницький несподівано близько третьої дня. З ранку йшов невеликий дощ, а згодом, у лічені хвилини,небо потемніло і усе закрутилося у повітрі. 

Загалом 17 жовтня негода накрила пів України: дощ стіною, потоплені автомобілі, численні ДТП і знеструмлені села. Столиця "попливла" під натиском жовтневої стихії, затопило Рівне та Луцьк.

ТСН зафільмувала наслідки негоди у містах України

ТСН зафільмувала наслідки негоди у містах України

Повʼязані теми:

Наступна публікація