"У квартирі смітник". У Бучі пенсіонерка знущається з півсотні котів

"У квартирі смітник". У Бучі пенсіонерка знущається з півсотні котів

"У квартирі смітник". У Бучі пенсіонерка знущається з півсотні котів

Фото: скриншот з відео

Тварин тримають в однокімнатній квартирі.

У місті Буча, що під Києвом, в однокімнатній квартирі пенсіонерка утримує півсотні котів. Сусіди скаржаться на сморід, йдеться у випуску ТСН.19:30.

Жінка приносить котів додому звідусіль, скаржаться сусіди. Волонтери, які побували у квартирі, кажуть, що тварин треба рятувати. Пост про порятунок котів побачили в інтернеті.  "У квартирі був справжній смітник, антисанітарія. Розкиданий старий картон, старі-старі іграшки, величезні баули з якимось ганчірками. Там стояв страшний сморід і скрізь були коти. Тварини в жахливому стані. Практично всі хворі, мають вушний кліщ,  різні дерматити", - розказує Анна.

Під Києвом в однокімнатній квартирі пенсіонерка утримує півсотні котів

Під Києвом в однокімнатній квартирі пенсіонерка утримує півсотні котів

За її словами, підлога вкрита котячими фекаліями. Тварини б'ються й недогодовані. Один із них був увесь у шрамах та  напівлисий, тому його віднесли до ветеринара й виходили. Багато кішок вагітні. "Я з минулого січня забрала 14 котів, двоє померло. Коли я запитала, скільки тварин, то вона відповіла: "Десь 40". Але потім сказала, що більше 55"

Сморід чути за кілька поверхів від квартири, а біля дверей майже нічим дихати. Сусіди кажуть, ситуація триває 8 років. За їхньою інформацією, жінку в квартиру переселили родичі через її пристрасть до котів.  Коли частково їх забирають, вона приносить нових.

 У місцевій адміністрації проблему знають і двічі приходили до пенсіонерки під квартирою з комісією, санстанцією та поліцією. Зайти всередину теж не змогли. Зафіксували порушення санітарних норм. "Там дійсно велика кількість кішок. За законодавством України заборонено тримати у квартирі на одну сім'ю більше, ніж одну тварину. Квартиру можна відкрити в примусовому порядку за результатами рішення суду, а всі тварини будуть ізольовані до притулку. Це проблема одиноких людей, це хвороба", - розказує керівник відділу житлово-комунального господарства Олена Докай.

Юристи рядять сусідам звернутися до суду. "Нашим законодавством це вважається жорстоким поводженням з тваринами. Не можна утримувати таку кількість тварин, коли нема належного догляду за ними",- пояснює юрист Наталя Массалова.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова.

Наступна публікація