У Луценка прокоментували повістки оточенню Порошенка

У Луценка прокоментували повістки оточенню Порошенка

Фото: УНІАН

ГПУ обіцяє діяти у справі чітко за законом.

Прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган заявила, що стосовно справи про оголошення підозр оточенню Порошенка прокуратура діятиме виключно "в руслі українського законодавства".

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Сарган заявила, що на діяльність ГПУ не впливає політика, а повідомлення про підозри були направлені ще наприкінці березня, однак тоді там знайшли порушення.

"Нагадаю тим, хто втратив пам'ять. За два дні до першого туру президентських виборів, 28 березня, після кількох виїздів за кордон прокурор ГПУ Костянтин Кулик повідомив ЗМІ (зазвичай, інформацію він дає прес-службі ГПУ, бо не дуже любить журналістів) про оголошення підозри чотирьом особам з оточення Порошенка.Тоді ж я опублікувала повідомлення, що так зване повідомлення про підозру В.Гонтаревій, Б.Ложкіну, К.Стеценку, О.Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства, яке вимагає:  а) наявності достатніх доказів, б) доручення старшого групи прокурорів, в) особистого вручення", – написала Сарган та наголосила, що жодна з цих вимог тоді не була виконана.

Прес-секретар також додала, що протягом кількох тижнів Генпрокурор провів заслуховування у справі за участі всієї слідчо-прокурорської групи та пообіцяла, що ГПУ "діятиме виключно в руслі українського законодавства".

До уваги усіх перевзутих до, в процесі, після. Перефарбованих в польоті, поході чи переповзаючи від і до. Сьогодні на...

Опубліковано Ларисою Сарган Понеділок, 22 квітня 2019 р.

Нагадаємо, що 22 квітня Генеральна прокуратура повідомила про виклик для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Кожного з них викликають "у якості підозрюваного". У документах зазначений номер кримінального провадження, в яких фігурують представники президентського оточення. Йдеться про справу олігарха-втікача Сергія Курченка, підозрюваного у масштабних розкраданнях. 

Підозра Гонтаревій стосується розкрадання і сприяння злочинцям, Філатову і Ложкіну - легалізації незаконних доходів і сприяння. Усіх трьох викликають на 23 та 25 квітня.

Прокурор Кулик звинувачує Порошенка у перешкоджанні слідства про відмивання коштів

Прокурор Кулик звинувачує Порошенка у перешкоджанні слідства про відмивання коштів

Повʼязані теми:

Наступна публікація